Kerstbrunch met Eggs Benedict
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kerstbrunch met Eggs Benedict

Kerstbrunch met Eggs Benedict

4 porties | met zalm-avocadosandwiches, kerststol en croissants

De Brunchbox Zoet bevat alles voor een kidsproof kerstbrunch. Met feestelijke receptjes, kerstbroodjes, yoghurt en fruit, croissants en vers sinaasappelsap, vul je de tafel met lekkers waar het hele gezin van geniet.

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Vis
Amandelnoten
Gluten
Hazelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

4 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

6 plak(ken)

Ontbijtspek

200 gram

Spinazie

100 gram

Hollandaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)

6 stuk(s)

Handsinaasappel

4 stuk(s)

Seizoensbroodje

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja, Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose))

120 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat Vis)

100 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Avocado

500 gram

Bio yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Mango

4 stuk(s)

Afbak croissantjes

(Bevat Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Soja, Eieren, Noten, Sesamzaad)

30 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten Pinda's, Noten)

750 gram

Feeststol

(Bevat Amandelnoten, Gluten, Hazelnoten, Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

2 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)16385 kJ
Energie (kcal)3916 kcal
Vetten161.1 g
waarvan verzadigd63.3 g
Koolhydraten473.5 g
waarvan suikers93.7 g
Vezels47.4 g
Eiwitten117.8 g
Zout10.5 g

Benodigdheden

Schuimspaan
Garde
Grote pan
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Steelpan

Instructies

Eieren pocheren
1
  • Breng ruim water aan de kook in een grote pan en voeg de wittewijnazijn toe (zie Tip). 
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag. 
  • Pocheer de eieren 4 - 5 minuten, tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen.

Tip: Heb je liever een hardgekookt ei? Je kunt de eieren ook 8 - 10 minuten koken in plaats van ze te pocheren.   

Bakken
2
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Verdeel het spek over een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten in de oven.
  • Leg de briochebroodjes, seizoensbroodjes en croissants op een andere bakplaat met bakpapier en bak 5 - 6 minuten in de oven.
Spinazie bakken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en scheur in delen de spinazie klein boven de pan.
  • Breng op smaak met peper en zout en bak 4 - 6 minuten. 
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan.
Yoghurt bereiden
4
  • Schil ondertussen de mango en snijd in blokjes. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verdeel de yoghurt over vier kommen. Leg de mango bovenop de yoghurt en besprenkel met honing naar smaak. 
  • Leg de gerookte zalm en de avocado op een serveerschaal.
  • Pers de sinaasappels en serveer het sap in vier glazen.
Eggs benedict maken
5
  • Snijd de briochebroodjes open en verdeel over de borden. 
  • Beleg de broodjes met spinazie en spek. 
  • Leg de gepocheerde eieren erop en giet de hollandaisesaus over de eieren.
Serveren
6
  • Snijd de kerststol in plakjes en serveer de croissants op een serveerschaal.
  • Dek de tafel met de gerookte zalm, avocado, roomkaas, broodjes, jam, yoghurt en het sinaasappelsap. 
  • Serveer de eggs benedict.