Zelfgemaakte Sinterklaastruffels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte Sinterklaastruffels

Zelfgemaakte Sinterklaastruffels

om te delen | met kruidnoten en witte chocolade

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Kruidnoten

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad, Soja)

100 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3803 kJ
Energie (kcal)909 kcal
Vetten49.1 g
waarvan verzadigd30.7 g
Koolhydraten104.9 g
waarvan suikers60.7 g
Vezels1.6 g
Eiwitten11.3 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Kom
Deegroller
Kleine kom
Hittebestendige kom
Steelpan

Instructies

1
  • Maal de kruidnoten tot kruimels in een keukenmachine (zie Tip).
  • Leg 1 el van de kruimels in een kleine kom en bewaar apart.
    Leg de overige kruimels in een kom en meng met de mascarpone.
  • Blijf mengen tot er een stevige massa ontstaat.

Tip: Heb je geen keukenmachine? Voeg de kruidnoten dan toe aan een ziplockzak en sla ze met een deegroller tot kruimels.

2
  • Schep 1 el van het mengsel en knijp het samen met je handen. Rol vervolgens tot een bal.
  • Herhaal dit tot je ongeveer 20 ballen hebt gevormd.
  • Zet de truffels minimaal 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
3
  • Breng een dun laagje water aan de kook in een pan. Zet een hittebestendige kom op de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt.
  • Laat de witte chocolade al roerend smelten in de kom.
  • Doop de truffels één voor één in de witte chocolade om ze te bedekken.
  • Zet de truffels terug in de koelkast. Laat 5 minuten afkoelen, of tot de chocolade is uitgehard.
4
  • Garneer de truffels met de achtergehouden kruimels.
  • Serveer de truffels op een serveerschaal.