Spinazie-komkommersalade met sesam-soja dressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinazie-komkommersalade met sesam-soja dressing

Spinazie-komkommersalade met sesam-soja dressing

Bijgerecht | met zwart sesamzaad

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Met sesamolie en zwart sesamzaad als smaakmakers zet je binnen een handomdraai een salade op tafel. Lekker èn gezond!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

125 gram

Babyspinazie

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

20 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

20 gram

Tahin

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Limoen

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)245 kcal
Energie (kJ)1025 kJ
Vetten20.1 g
waarvan verzadigd2.3 g
Koolhydraten5.6 g
waarvan suikers2.6 g
Vezels3.5 g
Eiwitten5.7 g
Zout2 g

Benodigdheden

Saladekom

Instructies

1

Halveer de komkommer en snijd in dunne plakken.

2

Halveer de limoen en pers het sap uit boven een saladekom. Meng het limoensap in de saladekom met 1/2 zakje mayonaise, de sojasaus, 20 g tahin en de sesamolie. Voeg de babyspinazie en komkommer toe en meng goed door elkaar.

3

Garneer de salade met de sesamzaadjes.