Verse udonnoedels met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse udonnoedels met garnalen

Verse udonnoedels met garnalen

2 porties | met groenteroerbak en Aziatische kruiden

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Deze snelle roerbak met garnalen bijvoorbeeld, waar je met verse Aziatische kruiden en gomasio met het grootste gemak een heerlijke maaltijd maakt voor 2.

Labels:
Recept
Allergenen :
Schaaldieren
Gluten
Tarwe
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

160 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

200 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

300 gram

Mix van gesneden wortel en ui

(Kan bevatten Selderij)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

40 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

1 zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

10 gram

Verse koriander en munt

1 stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

1 tl

Bloem

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)454 kcal
Energie (kJ)1900 kJ
Vetten14.5 g
waarvan verzadigd1.9 g
Koolhydraten60.9 g
waarvan suikers24 g
Vezels6.1 g
Eiwitten18.3 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote wok of hapjespan
Kleine kom

Instructies

1
  • Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de verse udonnoedels.
  • Kook de noedels in 3 minuten beetgaar. Giet daarna af.
  • Hak de verse kruiden grof.
  • Snijd de rode peper fijn (let op: pittig! Gebruik naar smaak). 
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de wortel en ui toe en roerbak 4 - 6 minuten.
  • Voeg de rode peper toe.
  • Voeg vervolgens de garnalen toe en roerbak 3 minuten. 
3
  • Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus, de ketjap, 2 el water en 1 tl bloem. Voeg toe aan de pan.
  • Voeg ook de noedels toe en roerbak nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Verdeel de noedels met garnalen over de borden. 
  • Garneer met de verse kruiden en de gomasio.