Tandoori stijl kipspiesen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tandoori stijl kipspiesen

Tandoori stijl kipspiesen

4 porties | met mangochutneymayonaise

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.


Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 zakje(s)

Garam masala

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½

Tomatenpuree

40 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

400 gram

Kippendijreepjes

10 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

2.5 tl

Verse gember

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2494 kJ
Energie (kcal)596 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten14.2 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels1.7 g
Eiwitten37.5 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Kom
Satéprikkers
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn met een fijne rasp.
  • Snijd de kip in de lengte in dunne repen.
  • Mix in een kom de tomatenpuree, yoghurt, knoflook, gember, Garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak), zout en de helft van de olijfolie.
  • Meng de kip door de marinade en zet apart.
2
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Rijg de kipreepjes aan spiesen.
  • Bak de kip 8 - 10 minuten, of tot het gaar is.
3
  • Meng in een kleine kom de mangochutney met de mayonaise.
  • Snijd de koriander fijn.
4
  • Verdeel de kipspiesen over een serveerschaal en garneer met de koriander.
  • Serveer de mangochutney-mayonaise ernaast.