Tandoori stijl kipspiesen
Tandoori stijl kipspiesen

Tandoori stijl kipspiesen

4 porties | met mangochutneymayonaise

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.


Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 sachet(s)

Garam Masala

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

½

Tomato paste

40 g

Mango chutney

(Contains Mustard)

1 piece

Garlic

400 g

Chicken thigh strips

10 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

2.5 teaspoon

Fresh ginger

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

2 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)2494 kJ
Calories596 kcal
Fat43 g
Saturated Fat11.2 g
Carbohydrate14.2 g
Sugar10.7 g
Dietary Fiber1.7 g
Protein37.5 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Skewers
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn met een fijne rasp.
  • Snijd de kip in de lengte in dunne repen.
  • Mix in een kom de tomatenpuree, yoghurt, knoflook, gember, Garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak), zout en de helft van de olijfolie.
  • Meng de kip door de marinade en zet apart.
2
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Rijg de kipreepjes aan spiesen.
  • Bak de kip 8 - 10 minuten, of tot het gaar is.
3
  • Meng in een kleine kom de mangochutney met de mayonaise.
  • Snijd de koriander fijn.
4
  • Verdeel de kipspiesen over een serveerschaal en garneer met de koriander.
  • Serveer de mangochutney-mayonaise ernaast.