Marokkaanse stoof met witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marokkaanse stoof met witte kaas

Marokkaanse stoof met witte kaas

met dadelstukjes, courgette en Ras el hanout

Het voordeel van gember is dat je het lang kunt bewaren. In een afgesloten zakje in de koelkast kun je ongeschilde en ongesneden gember zo’n 3 tot 4 weken bewaren. Je kunt het ook prima invriezen.

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Citroen

1 tl

Verse gember

20 gram

Dadelstukjes

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Ras el hanout

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3316 kJ
Energie (kcal)793 kcal
Vetten39.3 g
waarvan verzadigd17.1 g
Koolhydraten74.7 g
waarvan suikers28.8 g
Vezels15.8 g
Eiwitten28.8 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Groenten bakken
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Snijd de courgette en wortel in halve maantjes. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de courgette, wortel, aubergine, ui, knoflook en gember toe. Roerbak 3 - 4 minuten.
  • Voeg de dadelstukjes toe en roerbak 1 - 2 minuten. 
Aardappelen koken
2
  • Voeg per persoon: 1 1/2 tl Ras el hanout en 1/4 bouillonblokje toe en schep goed om.
  • Voeg 75 ml water per persoon toe. Laat het geheel, afgedekt, 10 - 12 minuten sudderen op middelmatig vuur.
  • Was ondertussen de aardappelen grondig en snijd in grove stukken.
  • Kook de aardappelen 12 - 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. 

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

 

 

Afwerken
3
  • Maak vervolgens wat plaats onderin de pan met de groenten. Leg de witte kaas op de bodem van de pan en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Verhit nog 1 - 2 minuten met de groenten.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de citroen in kwarten.
  • Knijp naar smaak citroenpartjes uit boven de groentestoof en laat, onafgedekt, nog 5 - 6 minuten verder koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.  

Tip: Let jij op je zoutinname? Garneer de maaltijd met de helft van de witte kaas. De overige witte kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken, of gebruiken om je belegde boterham te garneren.

 

Serveren
4
  • Voeg 2/3 van de peterselie en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe aan de pan met aardappelen. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Verdeel de aardappelen over diepe borden en schep de groentestoof erbij.
  • Garneer met de overige peterselie en de eventueel overige citroenpartjes.