De massaman currypasta bevat verse kruiden zoals kruidnagel, kardemom, gember, anijs, nootmuskaat, limoen, kurkuma, kaneel, korianderzaad, komijnzaad en citroengras. Wil je dit gerecht een extra Oosters tintje geven? Vervang de zonnebloemolie dan door sesamolie.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Pandanrijst
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Prei
100 ml
Kokosmelk
50 gram
Massaman currypasta
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten, Pinda's)
½ stuk(s)
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
1 stuk(s)
Pangasiusfilet
(Bevat Vis)
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de aubergine in blokjes en de prei in ringen. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de currypasta al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk en sojasaus toe en meng goed met de currypasta. Voeg de aubergine toe, dek de pan af en laat 7 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de prei toe.
Snijd ondertussen de pangasiusfilet in 4 gelijke stukken. Leg de pangasiusfilet op de curry, dek de pan af en laat 6 minuten op middelhoog vuur koken. Schep tussendoor 1 - 2 keer voorzichtig om.
Breng de curry op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst en de curry over de borden.
Tip! De kokosmelk kan eventueel klonten vormen. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is. De klonten zijn de vetbestanddelen van de kokosmelk die voor een extra volle smaak zorgen.
Kokosmelk over? Schenk het in ijsblokjesvormpjes en vries het dan in!