Meatier hamburger met blauwe kaas en spek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meatier hamburger met blauwe kaas en spek

Meatier hamburger met blauwe kaas en spek

met gebakken krieltjes en salade met appel

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Appel

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Limousinburger

40 gram

Fourme d'Ambert

1 stuk(s)

Briochebroodje

2 plak(ken)

Ontbijtspek

40 gram

Pikante uienchutney

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

30 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

25 gram

Walnoten

½ zakje(s)

BBQ-rub

65 gram

Rode cherrytomaten

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1427 kcal
Energie (kJ)5970 kJ
Vetten93 g
waarvan verzadigd33 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers33 g
Vezels12 g
Eiwitten46 g
Zout4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de appel in dunne partjes. Snijd de tomaten door de helft. Haal de ontbijtspekplakjes los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Leg de walnoten ernaast.

Krieltjes bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de voorgekookte krieltjes en 1 1/2 tl BBQ rub per persoon toe. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 10 - 11 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout. Bak het spek en de walnoten 5 - 8 minuten in de oven.

Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Burger bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Snijd de Fourme d'Ambert in dunne plakjes. Bak de burger, afgedekt, 3 - 5 minuten per kant. Verdeel halverwege de kaas over de burger. Bak ondertussen het briochebroodje 2 - 3 minuten in de oven. Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
4

Meng de appel en tomaten met de slamix door de dressing. Strooi de walnoten eroverheen. Verdeel de krieltjes over de borden. Snijd het briochebroodje doormidden. Beleg met de burger met blauwe kaas en het ontbijtspek en smeer de uienchutney op de andere helft van het broodje. Serveer met de salade en de mayonaise.