Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Apple
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
1 piece
Limousin burger
40 g
Fourme d'Ambert
1 piece
Brioche bun
2 slice
Bacon
40 g
Onion chutney
200 g
Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]
30 g
Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce
25 g
Walnuts
½ sachet(s)
BBQ spice rub
65 g
Red cherry tomatoes
1 teaspoon
Mustard
1 tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
White balsamic vinegar
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de appel in dunne partjes. Snijd de tomaten door de helft. Haal de ontbijtspekplakjes los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Leg de walnoten ernaast.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de voorgekookte krieltjes en 1 1/2 tl BBQ rub per persoon toe. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 10 - 11 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout. Bak het spek en de walnoten 5 - 8 minuten in de oven.
Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Snijd de Fourme d'Ambert in dunne plakjes. Bak de burger, afgedekt, 3 - 5 minuten per kant. Verdeel halverwege de kaas over de burger. Bak ondertussen het briochebroodje 2 - 3 minuten in de oven. Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
Meng de appel en tomaten met de slamix door de dressing. Strooi de walnoten eroverheen. Verdeel de krieltjes over de borden. Snijd het briochebroodje doormidden. Beleg met de burger met blauwe kaas en het ontbijtspek en smeer de uienchutney op de andere helft van het broodje. Serveer met de salade en de mayonaise.