Deze Meatier burger bestaat uit een mix van hoog kwalitatief rundvlees. De runderen grazen in polderweides in het Belgische Schore en krijgen natuurlijke voeding.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Appel
1 stuk(s)
Limousinburger
40 gram
Fourme d'Ambert
1 stuk(s)
Briochebroodje
2 plak(ken)
Ontbijtspek
40 gram
Pikante uienchutney
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
30 gram
Slamix met radicchio, rucola en bladsla
½ zakje(s)
BBQ-rub
100 gram
Rode cherrytomaten
1 el
[Plantaardige] mayonaise
1 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Mosterd
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
[Plantaardige] roomboter
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de appel in dunne plakjes. Snijd de cherrytomaten door de helft. Haal de ontbijtspekplakjes los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het spek 5 - 8 minuten in de oven.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de voorgekookte krieltjes en 1 1/2 tl BBQ rub per persoon toe. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 10 - 11 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Snijd de Fourme d'Ambert in dunne plakjes. Bak de burger, afgedekt, 3 - 5 minuten per kant. Verdeel halverwege de kaas over de burger. Bak ondertussen het briochebroodje 2 - 3 minuten in de oven.
Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de appel, de cherrytomaten en de slamix door de dressing. Verdeel de krieltjes over de borden. Snijd het briochebroodje doormidden. Beleg met de burger en het ontbijtspek. Smeer de uienchutney op de andere helft van het broodje. Serveer met de salade en de mayonaise.