Meatier hamburger met blauwe kaas en spek
Meatier hamburger met blauwe kaas en spek

Meatier hamburger met blauwe kaas en spek

met gebakken krieltjes en salade met appel

Deze Meatier burger bestaat uit een mix van hoog kwalitatief rundvlees. De runderen grazen in polderweides in het Belgische Schore en krijgen natuurlijke voeding.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Apple

1 piece

Limousin burger

40 g

Fourme d'Ambert

1 piece

Brioche bun

2 slice

Bacon

40 g

Onion chutney

200 g

Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]

30 g

Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce

½ sachet(s)

BBQ spice rub

100 g

Red cherry tomatoes

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories1258 kcal
Energy (kJ)5262 kJ
Fat74 g
Saturated Fat32 g
Carbohydrate99 g
Sugar35 g
Dietary Fiber11.5 g
Protein43 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Casserole with Lid
Fryingpan with lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de appel in dunne plakjes. Snijd de cherrytomaten door de helft. Haal de ontbijtspekplakjes los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het spek 5 - 8 minuten in de oven.

Krieltjes bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de voorgekookte krieltjes en 1 1/2 tl BBQ rub per persoon toe. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 10 - 11 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Burger bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Snijd de Fourme d'Ambert in dunne plakjes. Bak de burger, afgedekt, 3 - 5 minuten per kant. Verdeel halverwege de kaas over de burger. Bak ondertussen het briochebroodje 2 - 3 minuten in de oven.

Serveren
4

Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de appel, de cherrytomaten en de slamix door de dressing. Verdeel de krieltjes over de borden. Snijd het briochebroodje doormidden. Beleg met de burger en het ontbijtspek. Smeer de uienchutney op de andere helft van het broodje. Serveer met de salade en de mayonaise.