Deze Meatier burger bestaat uit een mix van hoog kwalitatief rundvlees. De runderen grazen in polderweides in het Belgische Schore en krijgen natuurlijke voeding.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Apple
1 piece
Limousin burger
40 g
Fourme d'Ambert
1 piece
Brioche bun
2 slice
Bacon
40 g
Onion chutney
200 g
Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]
30 g
Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce
½ sachet(s)
BBQ spice rub
100 g
Red cherry tomatoes
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
1 teaspoon
White balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Mustard
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de appel in dunne plakjes. Snijd de cherrytomaten door de helft. Haal de ontbijtspekplakjes los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het spek 5 - 8 minuten in de oven.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de voorgekookte krieltjes en 1 1/2 tl BBQ rub per persoon toe. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 10 - 11 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Snijd de Fourme d'Ambert in dunne plakjes. Bak de burger, afgedekt, 3 - 5 minuten per kant. Verdeel halverwege de kaas over de burger. Bak ondertussen het briochebroodje 2 - 3 minuten in de oven.
Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de appel, de cherrytomaten en de slamix door de dressing. Verdeel de krieltjes over de borden. Snijd het briochebroodje doormidden. Beleg met de burger en het ontbijtspek. Smeer de uienchutney op de andere helft van het broodje. Serveer met de salade en de mayonaise.