Meatier-hamburger met oude kaas en spek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meatier-hamburger met oude kaas en spek

Meatier-hamburger met oude kaas en spek

met gebakken krieltjes en salade met appel

Briochebrood komt oorspronkelijk uit Frankrijk, vandaar de naam. Dit brood is wat luchtiger en valt daardoor niet zo zwaar op de maag als andere broden. Het is zelfs een beetje te vergelijken met cake!

Allergenen :
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Meatier-burger

(Bevat Mosterd Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Appel

100 gram

Rode cherrytomaten

2 plak(ken)

Ontbijtspek

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

½ zakje(s)

BBQ-rub

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

40 gram

Pikante uienchutney

30 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Mosterd

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5059 kJ
Energie (kcal)1209 kcal
Vetten65.8 g
waarvan verzadigd27.3 g
Koolhydraten106.6 g
waarvan suikers36.4 g
Vezels12.6 g
Eiwitten41.4 g
Zout4.6 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne plakjes. Halveer de cherrytomaten.
  • Haal de ontbijtspekplakjes los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het spek 5 - 8 minuten in de oven. Laat de oven daarna aan voor het briochebroodje.
Krieltjes bakken
2
  • Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de voorgekookte krieltjes en de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 12 - 14 minuten.
  • Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Burger bakken
3
  • Verhit de overige roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de burger, afgedekt, 3 - 5 minuten per kant.
  • Verdeel halverwege de geraspte kaas over de burger.
  • Bak ondertussen het briochebroodje 2 - 3 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom de mosterd, honing, witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout. Voeg de appel, cherrytomaten en de slamix toe en meng met de dressing.
  • Snijd het briochebroodje open. Beleg met de burger en het ontbijtspek en smeer de uienchutney op de andere helft van het broodje.
  • Verdeel de burgers over de borden en serveer met de salade en de krieltjes met mayonaise naar smaak.