Meatier-hamburger met oude kaas en spek
Meatier-hamburger met oude kaas en spek

Meatier-hamburger met oude kaas en spek

met gebakken krieltjes en salade met appel

Briochebrood komt oorspronkelijk uit Frankrijk, vandaar de naam. Dit brood is wat luchtiger en valt daardoor niet zo zwaar op de maag als andere broden. Het is zelfs een beetje te vergelijken met cake!

Allergens:
Mustard
Milk
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Hamburger from Meatier

(Contains Mustard May be present Milk, Egg, Celery, Soy, Gluten, Sesame)

½ piece

Apple

100 g

Red cherry tomatoes

2 slice

Bacon

200 g

Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]

½ sachet(s)

BBQ spice rub

25 g

Grated aged Gouda

(Contains Milk)

1 piece

Brioche bun

(Contains Milk, Soy, Wheat)

40 g

Onion chutney

30 g

Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 teaspoon

Mustard

1 teaspoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)5059 kJ
Calories1209 kcal
Fat65.8 g
Saturated Fat27.3 g
Carbohydrate106.6 g
Sugar36.4 g
Dietary Fiber12.6 g
Protein41.4 g
Salt4.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Fryingpan with lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne plakjes. Halveer de cherrytomaten.
  • Haal de ontbijtspekplakjes los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het spek 5 - 8 minuten in de oven. Laat de oven daarna aan voor het briochebroodje.
Krieltjes bakken
2
  • Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de voorgekookte krieltjes en de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 12 - 14 minuten.
  • Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Burger bakken
3
  • Verhit de overige roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de burger, afgedekt, 3 - 5 minuten per kant.
  • Verdeel halverwege de geraspte kaas over de burger.
  • Bak ondertussen het briochebroodje 2 - 3 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom de mosterd, honing, witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout. Voeg de appel, cherrytomaten en de slamix toe en meng met de dressing.
  • Snijd het briochebroodje open. Beleg met de burger en het ontbijtspek en smeer de uienchutney op de andere helft van het broodje.
  • Verdeel de burgers over de borden en serveer met de salade en de krieltjes met mayonaise naar smaak.