Mediterrane couscous met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterrane couscous met garnalen

Mediterrane couscous met garnalen

met zongedroogde tomaten en basilicumcrème

In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat meer graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)

2 stuk(s)

Tomaat

10 ml

Basilicumcrème

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

20 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2578 kJ
Energie (kcal)616 kcal
Vetten25.6 g
waarvan verzadigd10.2 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels12.5 g
Eiwitten24 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan met deksel
Kom
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Groenten bakken
1
  • Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de groentemix, de oregano en de helft van de knoflook toe en bak 5 - 6 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de couscous en de bouillon toe. Laat de couscous, afgedekt, 10 minuten wellen.
Tomaten mengen
2
  • Snijd de tomaat in blokjes en snijd de zongedroogde tomaten fijn.
  • Meng in een kom de basilicumcrème met per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de tomaat en zongedroogde tomaten toe en meng met de dressing. 
Garnalen bakken
3
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de garnalen en de overige knoflook toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?

Serveren
4
  • Meng de tomaten met dressing door de couscous.
  • Verdeel de couscous over de borden en schep de garnalen erop.
  • Besprenkel het geheel met het bakvet van de garnalen.