Mediterrane couscous met garnalen
Mediterrane couscous met garnalen

Mediterrane couscous met garnalen

met zongedroogde tomaten en basilicumcrème

In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat meer graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

100 g

Italian vegetable mix

(May be present Celery)

½ sachet(s)

Dried oregano

75 g

Wholewheat couscous

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)

2 piece

Tomato

10 milliliters

Basil crème

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

20 g

Sundried tomatoes

Not included in your delivery

1 teaspoon

Balsamic vinegar

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2578 kJ
Calories616 kcal
Fat25.6 g
Saturated Fat10.2 g
Carbohydrate67 g
Sugar12.7 g
Dietary Fiber12.5 g
Protein24 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok or sautépan with lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Groenten bakken
1
  • Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de groentemix, de oregano en de helft van de knoflook toe en bak 5 - 6 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de couscous en de bouillon toe. Laat de couscous, afgedekt, 10 minuten wellen.
Tomaten mengen
2
  • Snijd de tomaat in blokjes en snijd de zongedroogde tomaten fijn.
  • Meng in een kom de basilicumcrème met per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de tomaat en zongedroogde tomaten toe en meng met de dressing. 
Garnalen bakken
3
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de garnalen en de overige knoflook toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?

Serveren
4
  • Meng de tomaten met dressing door de couscous.
  • Verdeel de couscous over de borden en schep de garnalen erop.
  • Besprenkel het geheel met het bakvet van de garnalen.