.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Wortel
2.5 gram
Verse koriander
0.99 tl
Gemalen kurkuma
75 gram
Basmatirijst
½
Tomatenpuree
15 gram
Leccino-olijven
¼ stuk(s)
Citroen
1 stuk(s)
Koolvishaasje
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
375 ml
Zoutarme groentebouillon
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 200 ml bouillon per persoon en vul de rest aan met water.
Snijd de rode paprika in smalle repen en snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de koriander fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika, wortel en kurkuma toe en roerbak nog 4 – 6 minuten.
Voeg de rijst, bouillon en tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan, breng aan de kook en laat 3 – 4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel in een ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie. Bak de schotel 25 minuten in de oven. Vind je de schotel nog te nat, bak dan nog 5 minuten zonder aluminiumfolie.
Snijd ondertussen de olijven en de citroen in dunne plakken. Dep de koolvis droog met keukenpapier. Verhit de andere helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de koolvis 1 - 2 minuten per kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de koolvis over de ovenschaal en garneer met de olijven en de koriander. Schep op aan tafel en serveer met een schijfje citroen (pas op, de schaal is heet!).
Tip: Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan 200 g groente per persoon bevat? Daarnaast bevat het weinig verzadigde vetten en is het door de paprika rijk aan vitamine C.