Mediterrane salade met falafel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterrane salade met falafel

Mediterrane salade met falafel

Met parelcouscous, olijven en hummus

Falafel is de Midden-Oosterse versie van fastfood. Deze balletjes worden gemaakt van kikkererwten of tuinbonen met tahin - sesampasta - en kruiden. Dille en bladpeterselie maken het gerecht lekker fris.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Sesamzaad
Sulfiet
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

150 gram

Sperziebonen

125 gram

Falafel

(Kan bevatten Soja, Gluten, Mosterd)

3 bosje(s)

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

3 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Leccino olijven

40 gram

Hummus

(Bevat Sesamzaad, Sulfiet, Mosterd)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Rode wijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4046 kJ
Energie (kcal)967 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten104 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels18 g
Eiwitten27 g
Zout4.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

1
1

• Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. • Kook de parelcouscous, afgedekt, 12 – 14 minuten en giet darna af.

2
2

• Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze door de heflt. • Verhit de olijfolie in een hapjespan en roerbak de sperziebonen 10 – 12 minuten op hoog vuur. • Voeg de falafel toe en roerbak nog 3 – 5 minuten.

3
3

• Hak ondertussen de dille, bladpeterselie en olijven grof. • Meng de dille, bladpeterselie en olijven door de parelcouscous. • Meng de extra vierge olijfolie en de rodewijnazijn door de parelcouscous en breng op smaak met peper en zout.

4
4

Verdeel de parelcouscous over de borden. Serveer met de falafel en sperziebonen en garneer met de hummus.