Mediterrane salade met falafel
Mediterrane salade met falafel

Mediterrane salade met falafel

Met parelcouscous, olijven en hummus

Falafel is de Midden-Oosterse versie van fastfood. Deze balletjes worden gemaakt van kikkererwten of tuinbonen met tahin - sesampasta - en kruiden. Dille en bladpeterselie maken het gerecht lekker fris.

Allergens:
Gluten
Sesame
Sulphites
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

150 g

Sperziebonen

125 g

Falafel

(May be present Soy, Gluten, Mustard)

3 bunch

Verse dille

(May be present Celery)

3 bunch

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

10 g

Leccino olijven

40 g

Hummus

(Contains Sesame, Sulphites, Mustard)

Not included in your delivery

300 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Rode wijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4046 kJ
Calories967 kcal
Fat45 g
Saturated Fat6.2 g
Carbohydrate104 g
Sugar11.4 g
Dietary Fiber18 g
Protein27 g
Salt4.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

1
1

• Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. • Kook de parelcouscous, afgedekt, 12 – 14 minuten en giet darna af.

2
2

• Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze door de heflt. • Verhit de olijfolie in een hapjespan en roerbak de sperziebonen 10 – 12 minuten op hoog vuur. • Voeg de falafel toe en roerbak nog 3 – 5 minuten.

3
3

• Hak ondertussen de dille, bladpeterselie en olijven grof. • Meng de dille, bladpeterselie en olijven door de parelcouscous. • Meng de extra vierge olijfolie en de rodewijnazijn door de parelcouscous en breng op smaak met peper en zout.

4
4

Verdeel de parelcouscous over de borden. Serveer met de falafel en sperziebonen en garneer met de hummus.