Mediterrane tabouleh met varkenshaasreepjes, verse koriander, krulpeterselie en munt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterrane tabouleh met varkenshaasreepjes, verse koriander, krulpeterselie en munt

Mediterrane tabouleh met varkenshaasreepjes, verse koriander, krulpeterselie en munt

Van deze lauwwarme salade maak je tabouleh - een gerecht met bulgur, ui, tomaat en verse kruiden. Onze slager heeft de varkenshaas voor jou op smaak gebracht met rozemarijn, tijm, oregano, kummel en kardemom.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

85 gram

Volkoren bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

1.5 stuk(s)

Tomaat

4 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

3 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

6 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

120 gram

Gyros van varkenshaas

30 gram

Rucolamelange

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3021 kJ
Energie (kcal)722 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels13 g
Eiwitten37 g
Zout1.6 g

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon en snipper de rode ui heel fijn.

Bulgur bereiden
2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit ⅔ deel van de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de bulgur toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de bulgur op laag vuur, afgedekt, 15 minuten droog. Roer regelmatig en laat daarna zonder deksel uitstomen.

Tomaat snijden
3

Snijd ondertussen de tomaat klein, ris de blaadjes van de verse kruidentakjes en hak de blaadjes fijn. Meng de tomaat, de helft van de verse kruiden en de overige rode ui in een saladekom (zie tip!).

Vlees bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasreepjes in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.

Op smaak brengen
5

Voeg de witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie en ½ tl water per persoon toe aan de tomaat in de saladekom. Voeg de bulgur en de rucolamelange toe en breng de tabouleh op smaak met peper en zout.

Serveren en garneren
6

Verdeel de tabouleh over de borden en garneer met de gebakken varkenshaasreepjes en de overige verse kruiden.