Mediterrane tabouleh met varkenshaasreepjes, verse koriander, krulpeterselie en munt
Mediterrane tabouleh met varkenshaasreepjes, verse koriander, krulpeterselie en munt

Mediterrane tabouleh met varkenshaasreepjes, verse koriander, krulpeterselie en munt

Van deze lauwwarme salade maak je tabouleh - een gerecht met bulgur, ui, tomaat en verse kruiden. Onze slager heeft de varkenshaas voor jou op smaak gebracht met rozemarijn, tijm, oregano, kummel en kardemom.

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

85 g

Volkoren bulgur

(Contains Gluten May be present Soy)

1.5 unit

Tomaat

4 sprig

Verse koriander

(May be present Celery)

3 sprig

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

6 leaves

Verse munt

(May be present Celery)

120 g

Gyros van varkenshaas

30 g

Rucolamelange

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

1.5 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3021 kJ
Calories722 kcal
Fat34 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate62 g
Sugar8.5 g
Dietary Fiber13 g
Protein37 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon en snipper de rode ui heel fijn.

Bulgur bereiden
2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit ⅔ deel van de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de bulgur toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de bulgur op laag vuur, afgedekt, 15 minuten droog. Roer regelmatig en laat daarna zonder deksel uitstomen.

Tomaat snijden
3

Snijd ondertussen de tomaat klein, ris de blaadjes van de verse kruidentakjes en hak de blaadjes fijn. Meng de tomaat, de helft van de verse kruiden en de overige rode ui in een saladekom (zie tip!).

Vlees bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasreepjes in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.

Op smaak brengen
5

Voeg de witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie en ½ tl water per persoon toe aan de tomaat in de saladekom. Voeg de bulgur en de rucolamelange toe en breng de tabouleh op smaak met peper en zout.

Serveren en garneren
6

Verdeel de tabouleh over de borden en garneer met de gebakken varkenshaasreepjes en de overige verse kruiden.