Van deze lauwwarme salade maak je tabouleh - een gerecht met bulgur, ui, tomaat en verse kruiden. Onze slager heeft de varkenshaas voor jou op smaak gebracht met rozemarijn, tijm, oregano, kummel en kardemom.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
85 g
Volkoren bulgur
(Contains Gluten May be present Soy)
1.5 unit
Tomaat
4 sprig
Verse koriander
(May be present Celery)
3 sprig
Verse krulpeterselie
(May be present Celery)
6 leaves
Verse munt
(May be present Celery)
120 g
Gyros van varkenshaas
30 g
Rucolamelange
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Witte balsamicoazijn
1.5 tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon en snipper de rode ui heel fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit ⅔ deel van de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de bulgur toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de bulgur op laag vuur, afgedekt, 15 minuten droog. Roer regelmatig en laat daarna zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de tomaat klein, ris de blaadjes van de verse kruidentakjes en hak de blaadjes fijn. Meng de tomaat, de helft van de verse kruiden en de overige rode ui in een saladekom (zie tip!).
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasreepjes in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.
Voeg de witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie en ½ tl water per persoon toe aan de tomaat in de saladekom. Voeg de bulgur en de rucolamelange toe en breng de tabouleh op smaak met peper en zout.
Verdeel de tabouleh over de borden en garneer met de gebakken varkenshaasreepjes en de overige verse kruiden.