Mediterrane tomatenrijst met paprika en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterrane tomatenrijst met paprika en feta

Mediterrane tomatenrijst met paprika en feta

Tomaten, paprika en feta: basisingrediënten uit de Mediterrane keuken. En wat een heerlijke keuken is dat! Dit gerecht is het perfecte voorbeeld dat pure smaken, met liefde klaargemaakt, vaak de beste zijn. Omdat je werkt met twee kleuren paprika ziet dit gerecht er ook nog eens heel vrolijk uit.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

4 takje(s)

Verse oregano

85 gram

Basmatirijst

¼ stuk(s)

Tomatenpuree

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Gele paprika

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)597 kcal
Energie (kJ)2498 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten17 g
Zout0 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijd de tomaten in blokjes.
1

Breng 175 ml water per persoon aan de kook. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Hak de verse oregano fijn.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de rijst, tomaat, tomatenpuree en verse oregano toe en roerbak 1 minuut. Voeg het kokende water toe en bestrooi met peper en zout. Kook de rijst, afgedekt, in 15 minuten droog.

Roerbak de paprikastukken.
3

Snijd ondertussen de paprika’s in repen en daarna in 2 gelijke delen. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprikastukken 6 minuten.

Roer de paprika door de rijst.
4

Verkruimel ondertussen de feta. Roer de helft van de feta en het grootste deel van de paprika door de tomatenrijst en laat, afgedekt, 3 minuten staan.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige paprika en feta.