Tomaten, paprika en feta: basisingrediënten uit de Mediterrane keuken. En wat een heerlijke keuken is dat! Dit gerecht is het perfecte voorbeeld dat pure smaken, met liefde klaargemaakt, vaak de beste zijn. Omdat je werkt met twee kleuren paprika ziet dit gerecht er ook nog eens heel vrolijk uit.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
2 unit
Tomaat
4 sprig
Verse oregano
85 g
Basmatirijst
¼ unit
Tomatenpuree
½ unit
Rode paprika
½ unit
Gele paprika
50 g
Feta
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Breng 175 ml water per persoon aan de kook. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Hak de verse oregano fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de rijst, tomaat, tomatenpuree en verse oregano toe en roerbak 1 minuut. Voeg het kokende water toe en bestrooi met peper en zout. Kook de rijst, afgedekt, in 15 minuten droog.
Snijd ondertussen de paprika’s in repen en daarna in 2 gelijke delen. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprikastukken 6 minuten.
Verkruimel ondertussen de feta. Roer de helft van de feta en het grootste deel van de paprika door de tomatenrijst en laat, afgedekt, 3 minuten staan.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige paprika en feta.