Mediterrane tomatenrijst met paprika en feta
Mediterrane tomatenrijst met paprika en feta

Mediterrane tomatenrijst met paprika en feta

Tomaten, paprika en feta: basisingrediënten uit de Mediterrane keuken. En wat een heerlijke keuken is dat! Dit gerecht is het perfecte voorbeeld dat pure smaken, met liefde klaargemaakt, vaak de beste zijn. Omdat je werkt met twee kleuren paprika ziet dit gerecht er ook nog eens heel vrolijk uit.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

2 unit

Tomaat

4 sprig

Verse oregano

85 g

Basmatirijst

¼ unit

Tomatenpuree

½ unit

Rode paprika

½ unit

Gele paprika

50 g

Feta

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories597 kcal
Energy (kJ)2498 kJ
Fat20 g
Saturated Fat2 g
Carbohydrate83 g
Sugar0 g
Dietary Fiber8 g
Protein17 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Wok with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijd de tomaten in blokjes.
1

Breng 175 ml water per persoon aan de kook. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Hak de verse oregano fijn.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de rijst, tomaat, tomatenpuree en verse oregano toe en roerbak 1 minuut. Voeg het kokende water toe en bestrooi met peper en zout. Kook de rijst, afgedekt, in 15 minuten droog.

Roerbak de paprikastukken.
3

Snijd ondertussen de paprika’s in repen en daarna in 2 gelijke delen. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprikastukken 6 minuten.

Roer de paprika door de rijst.
4

Verkruimel ondertussen de feta. Roer de helft van de feta en het grootste deel van de paprika door de tomatenrijst en laat, afgedekt, 3 minuten staan.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige paprika en feta.