Meergranenvisburger met ravigotesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meergranenvisburger met ravigotesaus

Meergranenvisburger met ravigotesaus

met ciabatta, frieten en frisse salade

Ravigote komt van het Franse werkwoord ravigoter - opwekken, verkwikken. Precies deze eigenschap maakt dit verfrissende sausje zo geschikt voor bij vis.

Labels:
Familie
Allergenen :
Rogge
Tarwe
Vis
Spelt
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Meergranenvisburger

(Bevat Vis, Tarwe, Spelt)

20 gram

Ravigotesaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ head

Botersla

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

200 gram

Aardappelen

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Mosterd

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3366 kJ
Energie (kcal)804 kcal
Vetten29.1 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten101.8 g
waarvan suikers6.1 g
Vezels10 g
Eiwitten30.4 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Frieten bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met de olijfolie, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. 
  • Bak de frieten 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Bak de ciabatta de laatste 6 - 8 minuten mee in de oven.
Visburger bakken
2
  • Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de visburger 3 - 4 minuten per kant, of tot goudbruin.
  • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de tomaat in partjes.
  • Haal wat boterslabladeren los voor op de burger. Snijd de overige botersla grof.
Salade maken
3
  • Meng in een saladekom de mosterd, de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Voeg de komkommer, tomaat en gesneden botersla toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Serveren
4
  • Snijd de ciabatta open en beleg met de boterslabladeren, de visburger en de ravigotesaus.
  • Serveer de frieten en de frisse salade ernaast.