Meergranenvisburger met ravigotesaus
Meergranenvisburger met ravigotesaus

Meergranenvisburger met ravigotesaus

met ciabatta, frieten en frisse salade

Ravigote komt van het Franse werkwoord ravigoter - opwekken, verkwikken. Precies deze eigenschap maakt dit verfrissende sausje zo geschikt voor bij vis.

Tags:
Family
Allergens:
Rye
Wheat
Fish
Spelt
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

White ciabatta

(Contains Rye, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy)

1 piece

Multigrain fish burger

(Contains Fish, Wheat, Spelt)

20 g

Ravigote sauce

(Contains Mustard, Egg)

½ head

Butter lettuce

½ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Tomato

200 g

Potatoes

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Mustard

½ teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3366 kJ
Calories804 kcal
Fat29.1 g
Saturated Fat3.8 g
Carbohydrate101.8 g
Sugar6.1 g
Dietary Fiber10 g
Protein30.4 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Frieten bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met de olijfolie, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. 
  • Bak de frieten 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Bak de ciabatta de laatste 6 - 8 minuten mee in de oven.
Visburger bakken
2
  • Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de visburger 3 - 4 minuten per kant, of tot goudbruin.
  • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de tomaat in partjes.
  • Haal wat boterslabladeren los voor op de burger. Snijd de overige botersla grof.
Salade maken
3
  • Meng in een saladekom de mosterd, de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Voeg de komkommer, tomaat en gesneden botersla toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Serveren
4
  • Snijd de ciabatta open en beleg met de boterslabladeren, de visburger en de ravigotesaus.
  • Serveer de frieten en de frisse salade ernaast.