Visburger met ravigotesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Visburger met ravigotesaus

Visburger met ravigotesaus

met spinazie-preipuree

Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.

Labels:
Familie
Allergenen :
Vis
Tarwe
Spelt
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Prei

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Meergranenvisburger

(Bevat Vis, Tarwe, Spelt)

20 gram

Ravigotesaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

1

[Plantaardige] melk

1.5 el

Zonnebloemolie

30 ml

Water

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3053 kJ
Energie (kcal)730 kcal
Vetten38.7 g
waarvan verzadigd11.3 g
Koolhydraten62.7 g
waarvan suikers6.4 g
Vezels10.9 g
Eiwitten27.1 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Snijd de prei in fijne ringen en snijd de krulpeterselie fijn. Snijd de spinazie klein.

Aardappelen koken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. 

Prei en spinazie bereiden
3

Verhit in een hapjespan met deksel 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Bak de prei 3 – 4 minuten. Voeg 2 el water per persoon toe, verlaag het vuur en laat de prei, afgedekt, 6 – 8 minuten verder stoven. Voeg extra water toe als de prei bruin wordt. Voeg daarna de spinazie toe en laat in 3 – 4 minuten slinken.

Visburger bakken
4

Verhit ondertussen 1 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de visburger 3 minuten per kant. De visburger is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.

Spinazie-preipuree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens 1 tl mosterd per persoon, de krulpeterselie en het spinazie-preimengsel toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de spinazie-preipuree over de borden en leg de visburger erop. Serveer met de ravigotesaus.

Weetje: Wist je dat 100 gram prei je meer dan 1/3 van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.