Wie burrito's lastig te eten vindt kan zijn hart ophalen – vanavond serveer je alle ingrediënten van een burrito namelijk in een bakje. Net zo lekker, maar een stuk makkelijker te eten. De kip breng je op smaak met guadalajara-kruiden, een typisch Mexicaans kruidenmengsel met onder andere jalapeño en komijn. Schijnt de zon? Dit gerecht kun je prima meenemen naar het park.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Witte langgraanrijst
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Rode ui
1 tl
Mexicaanse kruiden
100 gram
Kipfiletstukjes
½ stuk(s)
Bonen
¼ stuk(s)
Limoen
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Maïs in blik
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. • Halveer de rode puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne halve ringen. • Snijd de rode ui in halve ringen.
• Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg per persoon 1/2 tl van de Mexicaanse kruiden toe en bak 1 minuut. • Voeg de kipfiletstukjes en rode ui toe en bak 6 – 8 minuten, of tot ze de kipfiletstukjes gaar zijn. • Laat de zwarte bonen uitlekken in een zeef.
• Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak per persoon 1/2 tl Mexicaanse kruiden 1 minuut en voeg dan de uitgelekte zwarte bonen toe. • Bak de bonen 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Snijd de limoen in partjes en snijd de koriander grof. Laat de mais uitlekken in een zeef.
• Meng de rijst met de helft van de koriander en het sap van 1 limoenpartje per persoon. Breng de rijst op smaak met peper en zout. • Verdeel de rijst over kommen of diepe borden. Leg de rijst, kipfiletstukjes, bonen, puntpaprika en mais naast elkaar op de rijst. • Garneer met de rest van de koriander, de zure room en de overige limoenpartjes.