Wie burrito's lastig te eten vindt kan zijn hart ophalen – vanavond serveer je alle ingrediënten van een burrito namelijk in een bakje. Net zo lekker, maar een stuk makkelijker te eten. De kip breng je op smaak met guadalajara-kruiden, een typisch Mexicaans kruidenmengsel met onder andere jalapeño en komijn. Schijnt de zon? Dit gerecht kun je prima meenemen naar het park.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Witte langgraanrijst
½ unit
Paprika
½ unit
Rode ui
1 teaspoon
Mexicaanse kruiden
100 g
Kipfiletstukjes
½ unit
Bonen
¼ unit
Limoen
5 g
Verse koriander
(May be present Celery)
½ unit
Maïs in blik
25 g
Biologische zure room
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. • Halveer de rode puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne halve ringen. • Snijd de rode ui in halve ringen.
• Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg per persoon 1/2 tl van de Mexicaanse kruiden toe en bak 1 minuut. • Voeg de kipfiletstukjes en rode ui toe en bak 6 – 8 minuten, of tot ze de kipfiletstukjes gaar zijn. • Laat de zwarte bonen uitlekken in een zeef.
• Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak per persoon 1/2 tl Mexicaanse kruiden 1 minuut en voeg dan de uitgelekte zwarte bonen toe. • Bak de bonen 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Snijd de limoen in partjes en snijd de koriander grof. Laat de mais uitlekken in een zeef.
• Meng de rijst met de helft van de koriander en het sap van 1 limoenpartje per persoon. Breng de rijst op smaak met peper en zout. • Verdeel de rijst over kommen of diepe borden. Leg de rijst, kipfiletstukjes, bonen, puntpaprika en mais naast elkaar op de rijst. • Garneer met de rest van de koriander, de zure room en de overige limoenpartjes.