Monsterachtige kipburger met ontbijtspek, cheddar en avocadodip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Monsterachtige kipburger met ontbijtspek, cheddar en avocadodip

Monsterachtige kipburger met ontbijtspek, cheddar en avocadodip

met aardappelpartjes en tomatensalsa

Het kleine broertje van romaine is little gem. De iets zoetere smaak en stevigere bite passen perfect bij dit gerecht!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelpartjes

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Oranjehoen kipburger

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Avocadodip

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Little gem

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Groene peper

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

2 plak(ken)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Spies

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Suiker

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4157 kJ
Energie (kcal)994 kcal
Vetten53.6 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten85.7 g
waarvan suikers17.8 g
Vezels12.9 g
Eiwitten39.1 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Kleine kom
Koekenpan
Grote hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de helft van de ui en snijd de andere helft in halve ringen. Verwijder de bovenkant van de paprika en de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Houd apart voor later gebruik. Snijd de puntpaprika in smalle repen. Snijd het steeltje van de groene peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Meng in een kleine kom de wittewijnazijn met de suiker. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de groene peper toe en zet opzij. Schep af en toe om.

Spek bakken
2

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Bak het ontbijtspek in 3 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelpartjes toe en bak 15 - 20 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Burger bakken
3

Verhit de roomboter in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kipburger, de paprika en de halve-uienringen toe (ze Tip). Bak de kipburger 4 - 6 minuten aan een kant. Draai de burger om, verdeel de geraspte cheddar over de burger en leg het ontbijtspek erop. Zet het vuur lager en bak de burger, afgedekt, nog 4 - 6 minuten, of tot deze gaar is. Breng de groenten op smaak met peper en zout.

Tip: Als je voor meer dan twee personen kookt, bak de groenten dan apart. Als je niet van rauwe ui houdt, bak dan alle ui in deze stap.

Salsa maken
4

Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en snijd de koriander fijn. Meng in een kom de tomaat met de gesnipperde ui, de koriander, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Snijd de harde onderkant van de little gem af en trek de bladeren los van elkaar.

Jack-o'-lantern maken
5

Snijd het briochebroodje open en smeer de avocadodip erop. Beleg met de burger, gebakken groenten en wat slablaadjes. Voeg de gesneden groene peper naar smaak toe. Snijd twee driehoekjes in de bovenkant van het broodje voor de jack-o'-lantern ogen. Steek de paprika- of pepersteel op een prikker en zet het broodje vast om de jack-o'-lantern af te maken.

Serveren
6

Serveer de jack-o'-lantern kipburgers met de aardappelpartjes (zie Tip). Garneer met de tomatensalsa en serveer met mayonaise naar smaak.

Tip: Eet je met kinderen? Serveer dan het broodje met de groene peper voor jezelf omdat het pittig kan zijn.