Het kleine broertje van romaine is little gem. De iets zoetere smaak en stevigere bite passen perfect bij dit gerecht!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potato wedges
1 piece
Brioche bun
(Contains Milk, Soy, Wheat)
1 piece
Chicken burger from Oranjehoen
25 g
Grated cheddar
(Contains Milk)
40 g
Avocado dip
½ piece
Onion
½ piece
Little gem
½ piece
Romano pepper
½ piece
Tomato
½ piece
Green chili pepper
2.5 g
Fresh coriander
(May be present Celery)
2 slice
Bacon
1 piece
Skewers
1 tablespoon
White wine vinegar
½ teaspoon
Olive oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
Sugar
to taste
[Plant-based] mayonnaise
Snipper de helft van de ui en snijd de andere helft in halve ringen. Verwijder de bovenkant van de paprika en de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Houd apart voor later gebruik. Snijd de puntpaprika in smalle repen. Snijd het steeltje van de groene peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Meng in een kleine kom de wittewijnazijn met de suiker. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de groene peper toe en zet opzij. Schep af en toe om.
Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Bak het ontbijtspek in 3 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelpartjes toe en bak 15 - 20 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de roomboter in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kipburger, de paprika en de halve-uienringen toe (ze Tip). Bak de kipburger 4 - 6 minuten aan een kant. Draai de burger om, verdeel de geraspte cheddar over de burger en leg het ontbijtspek erop. Zet het vuur lager en bak de burger, afgedekt, nog 4 - 6 minuten, of tot deze gaar is. Breng de groenten op smaak met peper en zout.
Tip: Als je voor meer dan twee personen kookt, bak de groenten dan apart. Als je niet van rauwe ui houdt, bak dan alle ui in deze stap.
Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en snijd de koriander fijn. Meng in een kom de tomaat met de gesnipperde ui, de koriander, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Snijd de harde onderkant van de little gem af en trek de bladeren los van elkaar.
Snijd het briochebroodje open en smeer de avocadodip erop. Beleg met de burger, gebakken groenten en wat slablaadjes. Voeg de gesneden groene peper naar smaak toe. Snijd twee driehoekjes in de bovenkant van het broodje voor de jack-o'-lantern ogen. Steek de paprika- of pepersteel op een prikker en zet het broodje vast om de jack-o'-lantern af te maken.
Serveer de jack-o'-lantern kipburgers met de aardappelpartjes (zie Tip). Garneer met de tomatensalsa en serveer met mayonaise naar smaak.
Tip: Eet je met kinderen? Serveer dan het broodje met de groene peper voor jezelf omdat het pittig kan zijn.