Monsterachtige kipburger met ontbijtspek, cheddar en avocadodip
Monsterachtige kipburger met ontbijtspek, cheddar en avocadodip

Monsterachtige kipburger met ontbijtspek, cheddar en avocadodip

met aardappelpartjes en tomatensalsa

Het kleine broertje van romaine is little gem. De iets zoetere smaak en stevigere bite passen perfect bij dit gerecht!

Allergens:
Milk
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potato wedges

1 piece

Brioche bun

(Contains Milk, Soy, Wheat)

1 piece

Chicken burger from Oranjehoen

25 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

40 g

Avocado dip

½ piece

Onion

½ piece

Little gem

½ piece

Romano pepper

½ piece

Tomato

½ piece

Green chili pepper

2.5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

2 slice

Bacon

1 piece

Skewers

Not included in your delivery

1 tablespoon

White wine vinegar

½ teaspoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Sugar

to taste

[Plant-based] mayonnaise

Nutrition Values

Energy (kJ)4157 kJ
Calories994 kcal
Fat53.6 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate85.7 g
Sugar17.8 g
Dietary Fiber12.9 g
Protein39.1 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Bowl
Tall-Sided Pan
Large Sautépan with Lid
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snipper de helft van de ui en snijd de andere helft in halve ringen. Verwijder de bovenkant van de paprika en de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Houd apart voor later gebruik. Snijd de puntpaprika in smalle repen. Snijd het steeltje van de groene peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Meng in een kleine kom de wittewijnazijn met de suiker. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de groene peper toe en zet opzij. Schep af en toe om.

Spek bakken
2

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Bak het ontbijtspek in 3 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelpartjes toe en bak 15 - 20 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Burger bakken
3

Verhit de roomboter in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kipburger, de paprika en de halve-uienringen toe (ze Tip). Bak de kipburger 4 - 6 minuten aan een kant. Draai de burger om, verdeel de geraspte cheddar over de burger en leg het ontbijtspek erop. Zet het vuur lager en bak de burger, afgedekt, nog 4 - 6 minuten, of tot deze gaar is. Breng de groenten op smaak met peper en zout.

Tip: Als je voor meer dan twee personen kookt, bak de groenten dan apart. Als je niet van rauwe ui houdt, bak dan alle ui in deze stap.

Salsa maken
4

Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en snijd de koriander fijn. Meng in een kom de tomaat met de gesnipperde ui, de koriander, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Snijd de harde onderkant van de little gem af en trek de bladeren los van elkaar.

Jack-o'-lantern maken
5

Snijd het briochebroodje open en smeer de avocadodip erop. Beleg met de burger, gebakken groenten en wat slablaadjes. Voeg de gesneden groene peper naar smaak toe. Snijd twee driehoekjes in de bovenkant van het broodje voor de jack-o'-lantern ogen. Steek de paprika- of pepersteel op een prikker en zet het broodje vast om de jack-o'-lantern af te maken.

Serveren
6

Serveer de jack-o'-lantern kipburgers met de aardappelpartjes (zie Tip). Garneer met de tomatensalsa en serveer met mayonaise naar smaak.

Tip: Eet je met kinderen? Serveer dan het broodje met de groene peper voor jezelf omdat het pittig kan zijn.