Mexicaanse pasta met gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaanse pasta met gehakt

Mexicaanse pasta met gehakt

met cheddar en zure room

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Half-om-halfgehakt

¼ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Groene paprika

90 gram

Penne

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

50 gram

Geraspte cheddar

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)928 kcal
Energie (kJ)3883 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers11 g
Vezels6.1 g
Eiwitten50 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Gehakt bakken
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak het gehakt en de Mexicaanse kruiden 4 - 5 minuten op middelhoog vuur.Haal daarna het gehakt uit de pan en bewaar apart, maar zorg dat er genoeg bakvet achterblijft in de pan.Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.

Groenten bakken
2

Kook de penne, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af, spoel af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur en bak de knoflook en de ui 1 - 2 minuten.Voeg de paprika en tomatenblokjes toe en bak 6 - 8 minuten met het deksel op de pan.

Mengen
3

Voeg de gekookte penne, het gebakken gehakt en de helft van de cheddar toe aan de hapjespan (zie TIP).Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout.Verhit nog 2 - 3 minuten, of tot de pasta weer is opgewarmd.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan alleen de cheddar in de laatste stap. De overige cheddar kun je gebruiken voor een omelet.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden en schep er een lepel zure room bovenop.Garneer met de overige cheddar.