Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
⅓ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
100 gram
Half-om-halfgehakt
¼ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Groene paprika
90 gram
Penne
1 pak(ken)
Tomatenblokjes
50 gram
Geraspte cheddar
25 gram
Biologische zure room
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak het gehakt en de Mexicaanse kruiden 4 - 5 minuten op middelhoog vuur.Haal daarna het gehakt uit de pan en bewaar apart, maar zorg dat er genoeg bakvet achterblijft in de pan.Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
Kook de penne, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af, spoel af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur en bak de knoflook en de ui 1 - 2 minuten.Voeg de paprika en tomatenblokjes toe en bak 6 - 8 minuten met het deksel op de pan.
Voeg de gekookte penne, het gebakken gehakt en de helft van de cheddar toe aan de hapjespan (zie TIP).Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout.Verhit nog 2 - 3 minuten, of tot de pasta weer is opgewarmd.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan alleen de cheddar in de laatste stap. De overige cheddar kun je gebruiken voor een omelet.
Verdeel de pasta over de borden en schep er een lepel zure room bovenop.Garneer met de overige cheddar.