Mexicaanse pasta met gehakt
Mexicaanse pasta met gehakt

Mexicaanse pasta met gehakt

met cheddar en zure room

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

⅓ sachet(s)

Mexican-style spices

100 g

Beef-pork mince

¼ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Green bell pepper

90 g

Penne

1 pack

Chopped tomatoes

50 g

Grated cheddar

25 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories928 kcal
Energy (kJ)3883 kJ
Fat48 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate74 g
Sugar11 g
Dietary Fiber6.1 g
Protein50 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Gehakt bakken
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak het gehakt en de Mexicaanse kruiden 4 - 5 minuten op middelhoog vuur.Haal daarna het gehakt uit de pan en bewaar apart, maar zorg dat er genoeg bakvet achterblijft in de pan.Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.

Groenten bakken
2

Kook de penne, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af, spoel af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur en bak de knoflook en de ui 1 - 2 minuten.Voeg de paprika en tomatenblokjes toe en bak 6 - 8 minuten met het deksel op de pan.

Mengen
3

Voeg de gekookte penne, het gebakken gehakt en de helft van de cheddar toe aan de hapjespan (zie TIP).Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout.Verhit nog 2 - 3 minuten, of tot de pasta weer is opgewarmd.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan alleen de cheddar in de laatste stap. De overige cheddar kun je gebruiken voor een omelet.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden en schep er een lepel zure room bovenop.Garneer met de overige cheddar.