Mexicaanse salade met mais en zwarte bonen
Mexicaanse salade met mais en zwarte bonen

Mexicaanse salade met mais en zwarte bonen

Deze rijkgevulde Mexicaanse salade zit boordevol lekkere producten, zoals mais, zwarte bonen, tomaten, verse koriander en groene peper. Al deze ingrediënten hebben typische smaken die goed samengaan. De yoghurtsaus maakt het gerecht af!

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 unit

Maiskolf

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

200 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Groene peper

1 unit

Tomaat

¼ unit

IJsbergsla

½ can

Bonen

2 sprig

Verse koriander

(May be present Celery)

50 milliliters

Volle yoghurt

(Contains Milk)

1 teaspoon

Paprikapoeder

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2745 kJ
Calories656 kcal
Fat22 g
Saturated Fat8.1 g
Carbohydrate87 g
Sugar21.7 g
Dietary Fiber19 g
Protein20 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 210 graden en maak de maiskolf schoon. Leg de maiskolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Snijd de roomboter in klontjes. Verdeel de roomboterklonten over de maiskolf en bestrooi met de komijn, peper en zout. Vouw het aluminiumfolie dicht, zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de maiskolven 30 minuten in de oven. Let op: maak voorzichtig open, want er komt warme stoom uit.

2

Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de groene peper en snijd de groene peper fijn. Snijd de tomaat in blokjes en de ijsbergsla klein. Laat de zwarte bonen uitlekken en snijd de koriander fijn.

4

Meng in een kom de yoghurt, paprikapoeder en de helft van de koriander. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng in een saladekom de aardappelen, groene peper, tomaat, ijsbergsla en zwarte bonen en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de salade over de borden en serveer met de maiskolf. Garneer met de yoghurtsaus en de overige koriander.