Mexicaanse stijl hotdog met frisse salsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaanse stijl hotdog met frisse salsa

Mexicaanse stijl hotdog met frisse salsa

met aardappelpartjes en limoenmayonaise

Vandaag serveer je een broodje hotdog. Je geeft er een Mexicaanse twist aan met mais, koriander en Mexicaanse kruiden. Een heerlijke maaltijd voor jong en oud!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Rogge
Soja
Tarwe
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Hotdogbroodje

(Bevat Rogge, Soja, Tarwe)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Tomaat

70 gram

Mais in blik

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Hotdog

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Aardappelpartjes

2.5 gram

Verse koriander

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)957 kcal
Energie (kJ)4002 kJ
Vetten61 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers16 g
Vezels10.8 g
Eiwitten22 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de puntpaprika in blokjes. Laat de mais uitlekken.

Tip: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Bakken
2

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Voeg de aardappelpartjes toe en bak 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Breng flink op smaak met peper en zout. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een tweede koekenpan en bak de rode ui 2 minuten. Voeg de hotdog toe en bak nog 5 - 6 minuten.

Salsa maken
3

Verwarm het broodje 2 - 3 minuten in de oven. Snijd de limoen in partjes. Hak de verse koriander grof. Meng in een saladekom de tomaat- en paprikablokjes met de mais en de koriander. Meng er per persoon: 1/2 tl Mexicaanse kruiden en 1/2 limoenpartje doorheen. Breng flink op smaak met peper en zout en voeg eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Serveren
4

Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1/4 tl Mexicaanse kruiden, het sap van 1/2 limoenpartje en 1 tl water. Snijd het broodje open. Smeer één zijde in met een beetje limoenmayonaise. Leg de worst en gebakken ui ertussen. Schep een beetje van de salsa ertussen. Schep de overige salsa op het bord en de aardappelpartjes ernaast. Serveer met de overige limoenmayonaise en limoenpartjes.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaise sausje. Meng daarvoor 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt. Net zo lekker en minder calorierijk.