Mexicaanse stijl hotdog met frisse salsa
Mexicaanse stijl hotdog met frisse salsa

Mexicaanse stijl hotdog met frisse salsa

met aardappelpartjes en limoenmayonaise

Vandaag serveer je een broodje hotdog. Je geeft er een Mexicaanse twist aan met mais, koriander en Mexicaanse kruiden. Een heerlijke maaltijd voor jong en oud!

Tags:
Family
Allergens:
Rye
Soy
Wheat
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Hotdog bun

(Contains Rye, Soy, Wheat)

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

1 piece

Tomato

70 g

Corn

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½ piece

Lime

1 piece

Hotdog

½ piece

Romano pepper

½ piece

Red onion

150 g

Potato wedges

2.5 g

Fresh coriander

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

to taste

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories957 kcal
Energy (kJ)4002 kJ
Fat61 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate77 g
Sugar16 g
Dietary Fiber10.8 g
Protein22 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de puntpaprika in blokjes. Laat de mais uitlekken.

Tip: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Bakken
2

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Voeg de aardappelpartjes toe en bak 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Breng flink op smaak met peper en zout. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een tweede koekenpan en bak de rode ui 2 minuten. Voeg de hotdog toe en bak nog 5 - 6 minuten.

Salsa maken
3

Verwarm het broodje 2 - 3 minuten in de oven. Snijd de limoen in partjes. Hak de verse koriander grof. Meng in een saladekom de tomaat- en paprikablokjes met de mais en de koriander. Meng er per persoon: 1/2 tl Mexicaanse kruiden en 1/2 limoenpartje doorheen. Breng flink op smaak met peper en zout en voeg eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Serveren
4

Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1/4 tl Mexicaanse kruiden, het sap van 1/2 limoenpartje en 1 tl water. Snijd het broodje open. Smeer één zijde in met een beetje limoenmayonaise. Leg de worst en gebakken ui ertussen. Schep een beetje van de salsa ertussen. Schep de overige salsa op het bord en de aardappelpartjes ernaast. Serveer met de overige limoenmayonaise en limoenpartjes.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaise sausje. Meng daarvoor 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt. Net zo lekker en minder calorierijk.