Mexicaanse-stijl salade met kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaanse-stijl salade met kippendij

Mexicaanse-stijl salade met kippendij

met zwarte bonen, tomaat en zure room

Vezels, eiwitten, B-vitamines en mineralen – zwarte bonen zitten er vol mee. Wist je dat ze ervoor zorgen dat je energieniveau lang op peil blijft? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

70 gram

Mais in blik

2 stuk(s)

Kippendijfilet

½ head

Romaine

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse koriander

25 gram

Biologische zure room

½ stuk(s)

Limoen

¼ pak(ken)

Zwarte bonen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

½ el

Suiker

1 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)588 kcal
Energie (kJ)2460 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten27 g
waarvan suikers16 g
Vezels10.9 g
Eiwitten30 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Steelpan
Ovenschaal
Saladekom
Vergiet
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de helft van de Mexicaanse kruiden met 1/2 el olijfolie per persoon. Meng met de kippendij en laat marineren in de koelkast. Verwarm 50 ml water per persoon in een steelpan. Voeg per persoon: 1/2 el suiker en 2 el wittewijnazijn toe. Haal van het vuur. Snijd de ui in halve ringen en voeg toe aan het azijnmengsel. Laat staan tot verder gebruik.

Salade maken
2

Laat de mais uitlekken in een vergiet. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de koriander en romaine sla grof. Meng de mais, tomaat, koriander, sla en 1/2 el olijfolie per persoon in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Laat de bonen uitlekken in het vergiet. Leg de bonen in een ovenschaal en meng met de overige Mexicaanse kruiden. Bak de bonen 8 - 10 minuten in de oven.

Bakken
3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de kippendij 3 minuten per kant goudbruin. Leg de kip vervolgens in de ovenschaal met de bonen en laat nog 5 minuten meebakken in de oven. Snijd de limoen in parten en knijp per persoon een partje limoen uit boven een kleine kom. Meng het limoensap met de zure room en per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1 tl water. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de dressing te dik, voeg dan een extra theelepel water toe.

Serveren
4

Giet de rode ui af. Verdeel de salade over de borden. Verdeel de bonen over de salade en leg de kippendij erbovenop. Verdeel de zure roomdressing erover, garneer met de ingelegde rode ui en serveer met een partje limoen per persoon.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 1/3 van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron zijn de bonen, aangevuld door minimaal 200 gram groente per persoon. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels lekker lang verzadigd.