Mexicaanse-stijl salade met kippendij
Mexicaanse-stijl salade met kippendij

Mexicaanse-stijl salade met kippendij

met zwarte bonen, tomaat en zure room

Vezels, eiwitten, B-vitamines en mineralen – zwarte bonen zitten er vol mee. Wist je dat ze ervoor zorgen dat je energieniveau lang op peil blijft? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ sachet(s)

Mexican-style spices

70 g

Corn

2 piece

Chicken thigh fillet

½ head

Romaine lettuce

½ piece

Tomato

½ piece

Red onion

5 g

Fresh coriander

25 g

Organic sour cream

½ piece

Lime

¼ pack

Black beans

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Sugar

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

2 tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories588 kcal
Energy (kJ)2460 kJ
Fat37 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate27 g
Sugar16 g
Dietary Fiber10.9 g
Protein30 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Saucepan
Oven Dish
Salad Bowl
Colander
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de helft van de Mexicaanse kruiden met 1/2 el olijfolie per persoon. Meng met de kippendij en laat marineren in de koelkast. Verwarm 50 ml water per persoon in een steelpan. Voeg per persoon: 1/2 el suiker en 2 el wittewijnazijn toe. Haal van het vuur. Snijd de ui in halve ringen en voeg toe aan het azijnmengsel. Laat staan tot verder gebruik.

Salade maken
2

Laat de mais uitlekken in een vergiet. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de koriander en romaine sla grof. Meng de mais, tomaat, koriander, sla en 1/2 el olijfolie per persoon in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Laat de bonen uitlekken in het vergiet. Leg de bonen in een ovenschaal en meng met de overige Mexicaanse kruiden. Bak de bonen 8 - 10 minuten in de oven.

Bakken
3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de kippendij 3 minuten per kant goudbruin. Leg de kip vervolgens in de ovenschaal met de bonen en laat nog 5 minuten meebakken in de oven. Snijd de limoen in parten en knijp per persoon een partje limoen uit boven een kleine kom. Meng het limoensap met de zure room en per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1 tl water. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de dressing te dik, voeg dan een extra theelepel water toe.

Serveren
4

Giet de rode ui af. Verdeel de salade over de borden. Verdeel de bonen over de salade en leg de kippendij erbovenop. Verdeel de zure roomdressing erover, garneer met de ingelegde rode ui en serveer met een partje limoen per persoon.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 1/3 van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron zijn de bonen, aangevuld door minimaal 200 gram groente per persoon. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels lekker lang verzadigd.