Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Tomaat
1 pak(ken)
Zwarte bonen
140 gram
Mais in blik
⅓ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
⅓ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
30 gram
Veldsla
25 gram
Biologische zure room
1 pak(ken)
Tomatenblokjes
3 stuk(s)
Tacoschelpen
25 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
Wittewijnazijn
½ el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Giet de bonen en de maïs af, maar houd ze gescheiden van elkaar.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de komijn, knoflook, rode ui en de helft van de Midden-Oosterse kruiden toe en bak 2 - 3 minuten.
Meng in een kom de slamix met per persoon: 2 el mais, 1 tl zure room, 1 el wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de bonen en de overige maïs toe aan de wok of hapjespan en bak 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes en gesneden tomaat toe en breng aan de kook. Verlaag vervolgens het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Dit gerecht is super vezelrijk! Het bevat 2/3 van de aanbeveling voor een hele dag. En dat in één gerecht. De helft hiervan komt uit de zwarte bonen. Je bent dus lekker lang verzadigd, helpt je darmflora gezond te blijven en je immuunsysteem sterk.
Verdeel ondertussen de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met de rest van de Midden-Oosterse kruiden en verwarm 5 minuten in de oven (zie TIP).
Tip: Zijn je taco's gebroken? Gebruik ze dan als chipjes
Serveer alles in schaaltjes op tafel zodat iedereen zelf naar smaak de taco's kan vullen. (zie TIP) Garneer met de cheddar.
Tip: Zorg dat de bonenvulling nog goed warm is als je het serveert zodat de cheddar kaas smelt.