Mexicaanse taco's met bonen
Mexicaanse taco's met bonen

Mexicaanse taco's met bonen

met cheddar en maïs

Tags:
Veggie
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

1 piece

Tomato

1 pack

Black beans

140 g

Corn

⅓ sachet(s)

Ground cumin

⅓ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

30 g

Lamb's lettuce

25 g

Organic sour cream

1 pack

Chopped tomatoes

3 piece

Taco shells

25 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories481 kcal
Energy (kJ)2014 kJ
Fat23.7 g
Saturated Fat7.8 g
Carbohydrate37.4 g
Sugar15 g
Dietary Fiber18 g
Protein22 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Bowl
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Giet de bonen en de maïs af, maar houd ze gescheiden van elkaar.

Smaakmakers bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de komijn, knoflook, rode ui en de helft van de Midden-Oosterse kruiden toe en bak 2 - 3 minuten.

Salade maken.
3

Meng in een kom de slamix met per persoon: 2 el mais, 1 tl zure room, 1 el wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
4

Voeg de bonen en de overige maïs toe aan de wok of hapjespan en bak 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes en gesneden tomaat toe en breng aan de kook. Verlaag vervolgens het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Dit gerecht is super vezelrijk! Het bevat 2/3 van de aanbeveling voor een hele dag. En dat in één gerecht. De helft hiervan komt uit de zwarte bonen. Je bent dus lekker lang verzadigd, helpt je darmflora gezond te blijven en je immuunsysteem sterk.

Taco's verwarmen
5

Verdeel ondertussen de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met de rest van de Midden-Oosterse kruiden en verwarm 5 minuten in de oven (zie TIP).

Tip: Zijn je taco's gebroken? Gebruik ze dan als chipjes

Serveren
6

Serveer alles in schaaltjes op tafel zodat iedereen zelf naar smaak de taco's kan vullen. (zie TIP) Garneer met de cheddar.

Tip: Zorg dat de bonenvulling nog goed warm is als je het serveert zodat de cheddar kaas smelt.