Mexicaanse tomatenrijst met pittige tortillachips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaanse tomatenrijst met pittige tortillachips

Mexicaanse tomatenrijst met pittige tortillachips

met zwarte bonen, mais en avocado

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan verpak je ze samen in een papieren zak.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

1 pak(ken)

Zwarte bonen

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

3 tl

Gerookt paprikapoeder

110 ml

Heinz Tomato Frito

25 gram

Geraspte belegen kaas

5 gram

Verse koriander

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Avocado

285 gram

Mais in blik

40 gram

Pittige tortillachips

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

⅕ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1022 kcal
Energie (kJ)4278 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten123 g
waarvan suikers21 g
Vezels20.5 g
Eiwitten36 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan
Kom

Instructies

Voobereiden
1

Breng ruim water met aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel af.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alleen rijst, maar gebruik 2/3 daarvan. De overige rijst kun je de volgende dag gemakkelijk opbakken met je favoriete groenten. Serveer ook de helft van de tortillachips, de rest kun je de volgende dag als hartig tussendoortje nemen.

Tomatensaus maken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de zwarte bonen en de passata toe met per persoon: 1/2 zakje Mexicaanse kruiden en een mespuntje gerookt paprikapoeder. Kook de saus 6 - 8 minuten en schep regelmatig om. Voeg de rijst en de belegen kaas toe en verwarm nog 2 minuten. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
3

Snijd de koriander fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Laat de mais uitlekken in een vergiet.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Serveren
4

Serveer de tomatenblokjes, avocado, mais, koriander en pittige tortillachips in kleine kommetjes. Breng de tomaat en avocado op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie. Schep de tomatenrijst in diepe borden. Laat iedereen aan tafel naar smaak de rijst garneren.

Tip: Let op: de tortillachips zijn pittig!