Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan verpak je ze samen in een papieren zak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Basmati rice
½ piece
Onion
3 piece
Garlic
1 pack
Black beans
½ sachet(s)
Mexican-style spices
3 teaspoon
Smoked paprika
110 milliliters
Heinz Tomato Frito
25 g
Grated mature cheese
5 g
Fresh coriander
½ piece
Tomato
½ piece
Avocado
285 g
Corn
40 g
Spicy tortilla chips
to taste
Salt and pepper
⅕ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Sunflower oil
Breng ruim water met aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel af.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alleen rijst, maar gebruik 2/3 daarvan. De overige rijst kun je de volgende dag gemakkelijk opbakken met je favoriete groenten. Serveer ook de helft van de tortillachips, de rest kun je de volgende dag als hartig tussendoortje nemen.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de zwarte bonen en de passata toe met per persoon: 1/2 zakje Mexicaanse kruiden en een mespuntje gerookt paprikapoeder. Kook de saus 6 - 8 minuten en schep regelmatig om. Voeg de rijst en de belegen kaas toe en verwarm nog 2 minuten. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de koriander fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Laat de mais uitlekken in een vergiet.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.
Serveer de tomatenblokjes, avocado, mais, koriander en pittige tortillachips in kleine kommetjes. Breng de tomaat en avocado op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie. Schep de tomatenrijst in diepe borden. Laat iedereen aan tafel naar smaak de rijst garneren.
Tip: Let op: de tortillachips zijn pittig!