Tortilla is een typisch Mexicaans gerecht. Zeker als je hem serveert met kidneybonen en mais. Maar door de tortilla te serveren als een pizza krijgt het een Italiaans tintje! Mole is een Mexicaanse saus op basis van bonen. Jij doet er nog een beetje banaan doorheen waardoor het een heerlijke lichtzoete saus wordt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Bonen
¼ unit
Mais
½ unit
Groene paprika
1 unit
Tomaat
¼ unit
Banaan
½ unit
Ui
1 teaspoon
Paprikapoeder
1 unit
Bruine tortilla
(Contains Gluten)
50 g
Belegen kaasblokjes
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de kidneybonen en mais apart uitlekken. Snijd de paprika en de tomaat in blokjes. Snijd de banaan in plakjes en snipper de ui.
Schep de banaan en de helft van de kidneybonen over in een hoge kom of blender en pureer tot een saus. Voeg de helft van het paprikapoeder toe en breng op smaak met peper en zout. Dit is de mole.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de tomaat, mais, overige kidneybonen en overige paprikapoeder toe. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de tortilla op een bakplaat met bakpapier en besmeer met de mole. Verdeel het groentemengsel erover en bestrooi met de kaasblokjes. Bak de tortilla 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Serveer het gerecht op de borden. Het is ook leuk om het gerecht op een snijplank te serveren en de tortillapizza met een pizzasnijder in punten te snijden.