Mexicaanse tortillapizza met mole
Mexicaanse tortillapizza met mole

Mexicaanse tortillapizza met mole

Een mix tussen de Mexicaanse en Italiaanse keuken

Tortilla is een typisch Mexicaans gerecht. Zeker als je hem serveert met kidneybonen en mais. Maar door de tortilla te serveren als een pizza krijgt het een Italiaans tintje! Mole is een Mexicaanse saus op basis van bonen. Jij doet er nog een beetje banaan doorheen waardoor het een heerlijke lichtzoete saus wordt.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Bonen

¼ unit

Mais

½ unit

Groene paprika

1 unit

Tomaat

¼ unit

Banaan

½ unit

Ui

1 teaspoon

Paprikapoeder

1 unit

Bruine tortilla

(Contains Gluten)

50 g

Belegen kaasblokjes

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories654 kcal
Energy (kJ)2736 kJ
Fat29 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate65 g
Sugar0 g
Dietary Fiber18 g
Protein25 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Food Processor
Casserole with Lid
Wok with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de kidneybonen en mais apart uitlekken. Snijd de paprika en de tomaat in blokjes. Snijd de banaan in plakjes en snipper de ui.

Maak de mole.
2

Schep de banaan en de helft van de kidneybonen over in een hoge kom of blender en pureer tot een saus. Voeg de helft van het paprikapoeder toe en breng op smaak met peper en zout. Dit is de mole.

Voeg de tomaat toe.
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de tomaat, mais, overige kidneybonen en overige paprikapoeder toe. Breng op smaak met peper en zout.

Besmeer de tortilla met de mole.
4

Leg de tortilla op een bakplaat met bakpapier en besmeer met de mole. Verdeel het groentemengsel erover en bestrooi met de kaasblokjes. Bak de tortilla 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Serveer het gerecht op de borden. Het is ook leuk om het gerecht op een snijplank te serveren en de tortillapizza met een pizzasnijder in punten te snijden.