Midden-Oosters gekruide tomaten met kikkererwten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Midden-Oosters gekruide tomaten met kikkererwten

Midden-Oosters gekruide tomaten met kikkererwten

met yoghurt-komkommersalade en naanbrood

Buffelyoghurt geeft de komkommersalade meer body en een intensere smaak - perfect voor bij de uitgesproken smaken van de Midden-Oosterse keuken.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Vleestomaat

½ stuk(s)

Pruimtomaat

100 gram

Gekleurde cherrytomaten

1.5 tl

Midden-Oosterse kruidenmix

1.5 tl

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Sjalot

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

½ pak(ken)

Kikkererwten

½ stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten)

75 gram

Buffelyoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Rode wijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2481 kJ
Energie (kcal)593 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers17 g
Vezels14 g
Eiwitten19 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Serveerschaal
Kom
Vergiet
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Tomaten marineren
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de vleestomaat en de pruimtomaat in plakken van 1/2 cm. Halveer de gekleurde cherrytomaten en snijd de eventuele grote in kwarten. Verspreid alle tomaten over een serveerschaal. Besprenkel met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl Midden-Oosterse kruiden, 1 tl za'atar, peper en zout. Laat intrekken tot het gerecht klaar is.

Snijden
2

Snijd de komkommer in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Snipper de sjalot. Snijd de bladpeterselie en de blaadjes munt fijn. Meng de kikkererwten in een kom met de sjalot, de overige za'atar, de helft van de bladpeterselie, een snufje zout en per persoon: 2 tl rodewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie. Plet de kikkererwten grof met een vork en meng goed door.

Naan bakken
3

Snijd het naanbrood in punten en verspreid ze over een bakplaat met bakpapier. Bak 4 - 6 minuten in de oven.Meng in een kom: de buffelyoghurt, komkommer, munt, overige bladpeterselie, overige Midden-Oosterse kruiden, peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de gemarineerde tomaten over de borden. Schep de geplette kikkererwten ernaast. Serveer met het yoghurt-komkommersalade en de naanpunten. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.