Midden-Oosters gekruide tomaten met kikkererwten
Midden-Oosters gekruide tomaten met kikkererwten

Midden-Oosters gekruide tomaten met kikkererwten

met yoghurt-komkommersalade en naanbrood

Buffelyoghurt geeft de komkommersalade meer body en een intensere smaak - perfect voor bij de uitgesproken smaken van de Midden-Oosterse keuken.

Allergens:
Sesame
Milk
Wheat
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Vleestomaat

½ unit

Pruimtomaat

100 g

Gekleurde cherrytomaten

1.5 teaspoon

Midden-Oosterse kruidenmix

1.5 teaspoon

Za'atar

(Contains Sesame)

¼ unit

Komkommer

¼ unit

Sjalot

5 g

Verse bladpeterselie en munt

½ pack

Kikkererwten

½ unit

Naanbrood

(Contains Milk, Wheat, Gluten)

75 g

Buffelyoghurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

2 teaspoon

Rode wijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2481 kJ
Calories593 kcal
Fat29 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate57 g
Sugar17 g
Dietary Fiber14 g
Protein19 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Serving platter
Bowl
Colander
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Tomaten marineren
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de vleestomaat en de pruimtomaat in plakken van 1/2 cm. Halveer de gekleurde cherrytomaten en snijd de eventuele grote in kwarten. Verspreid alle tomaten over een serveerschaal. Besprenkel met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl Midden-Oosterse kruiden, 1 tl za'atar, peper en zout. Laat intrekken tot het gerecht klaar is.

Snijden
2

Snijd de komkommer in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Snipper de sjalot. Snijd de bladpeterselie en de blaadjes munt fijn. Meng de kikkererwten in een kom met de sjalot, de overige za'atar, de helft van de bladpeterselie, een snufje zout en per persoon: 2 tl rodewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie. Plet de kikkererwten grof met een vork en meng goed door.

Naan bakken
3

Snijd het naanbrood in punten en verspreid ze over een bakplaat met bakpapier. Bak 4 - 6 minuten in de oven.Meng in een kom: de buffelyoghurt, komkommer, munt, overige bladpeterselie, overige Midden-Oosterse kruiden, peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de gemarineerde tomaten over de borden. Schep de geplette kikkererwten ernaast. Serveer met het yoghurt-komkommersalade en de naanpunten. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.