Ras el hanout is een klassiek Marokkaans kruidenmengsel. De naam betekent letterlijk 'hoofd van de winkel' - een mix van de beste kruiden van de marktkoopman!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Zoete aardappel
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Appel
½ stuk(s)
Paprika
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
⅓ pak(ken)
Kikkererwten
½ zakje(s)
Ras el hanout
2.5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
10 gram
Gezouten amandelen
(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
40 gram
Labne
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Citroen
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg de zoete aardappel af. Was of schil de zoete aardappel en snijd in halve maantjes van ongeveer 1 cm dik. Verdeel de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de zoete aardappel in 20 - 30 minuten gaar in de oven.
Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in kleine blokjes. Snijd de paprika in dunne reepjes en scheur de spinazie klein. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een zeef.
Weetje: Dit gerecht bevat veel belangrijke voedingsstoffen. De spinazie en labne zijn rijk aan calcium, in de kikkererwten en zoete aardappel zit veel ijzer en de paprika zorgt voor veel vitamine E en C.
Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook met per persoon: 1 1/2 tl ras el hanout en 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix 2 - 3 minuten. Voeg eventueel extra olijfolie toe als de kruiden aanbakken. Voeg de appel en paprika toe en bak 6 - 8 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de kikkererwten toe aan de hapjespan en bak 4 - 6 minuten mee. Haal de hapjespan van het vuur en roer de spinazie erdoor. Breng opnieuw op smaak met peper en zout.
Snijd de citroen in partjes en snijd de koriander fijn.
Verdeel de zoete aardappel over de borden. Schep de kikkererwten en groenten erop en garneer met de amandelen en koriander. Serveer met de labne en de citroenpartjes.