Midden-Oosterse salade met bulgur, ovengroenten en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Midden-Oosterse salade met bulgur, ovengroenten en feta

Midden-Oosterse salade met bulgur, ovengroenten en feta

met rozijnen en pompoenpitten

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

165 gram

Bloemkool

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Zoete aardappel

5 gram

Verse munt en tijm

45 gram

Bulgur

⅕ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

65 gram

Rode cherrytomaten

15 gram

Sultana rozijnen

30 gram

Mesclun

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

150 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)393 kcal
Energie (kJ)1646 kJ
Vetten21.8 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten32.3 g
waarvan suikers11 g
Vezels10.6 g
Eiwitten12 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Bakplaat
Ovenrooster met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de bloemkool in roosjes. Snijd de wortel in halve plakken van max. 1/2 cm dik. Snijd de rode ui in halve ringen. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Ris de blaadjes van de tijmtakjes. Meng de groenten met de tijm, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen.

Bulgur bereiden
2

Meng de bulgur met de komijn in een kleine pan met deksel en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer daarna de bulgur los.

Salade voorbereiden
3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart. Halveer de cherrytomaten. Snijd de verse munt fijn. Meng de cherrytomaten en verse munt alvast met de rozijnen en mesclun in een saladekom. Verkruimel de feta en houd apart.

Dressing bereiden
4

Meng in een kleine kom per persoon; 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 tl mosterd en peper en zout naar smaak.

Salade afronden
5

Voeg de ovengroenten, bulgur en dressing toe aan de saladekom en meng goed. Breng de salade verder op smaak met peper, zout en eventueel extra vierge olijfolie.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de feta en pompoenpitten.

Tip: Wist je dat dit gerecht ruim 350 g groente bevat? Mede daarom en door de vezelrijke bulgur krijg je met 1 bord al meer dan 50% van de ADH vezels binnen. Goed voor je darmen en... zie fun facts