Veggie gehaktballetjes met geroosterde groenten en krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie gehaktballetjes met geroosterde groenten en krieltjes

Veggie gehaktballetjes met geroosterde groenten en krieltjes

met witte kaas, kruidendressing en Midden-Oosterse kruiden

Door de paprika's in de oven te roosteren, wordt hun smaak dieper en passen ze perfect bij verse kruiden en hartige specerijen!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Haver
Soja
Tarwe
Gerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 stuk(s)

Vegetarische gehaktballetjes van de Vegetarische Slager

(Bevat Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Selderij)

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

2 tl

Wittewijnazijn

1 el

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2808 kJ
Energie (kcal)671 kcal
Vetten35.1 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten59.9 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels16.2 g
Eiwitten23.6 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in kwarten en snijd de paprika in dunne reepjes.
  • Snijd de aubergine in dunne halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de groenten toe aan een grote kom. Voeg de krieltjes, de Midden Oosterse kruidenmix en een scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
Groenten bakken
2
  • Verdeel de groenten en krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten, of tot goudbruin. Schep halverwege om.
  • Snijd de verse kruiden fijn en voeg toe aan een kleine kom.
  • Voeg de extra vierge olijfolie, de helft van de honing en de helft van de wittewijnazijn toe. Breng op smaak met peper en zout en mix goed door.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Gehacktballetjes bakken
3
  • Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische gehaktballetjes 5 - 6 minuten. Draai regelmatig om.
  • Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe met de rest van de honing en wittewijnazijn.
  • Laat 1 minuut inkoken.
Serveren
4
  • Verkruimel ondertussen de witte kaas.
  • Verdeel de traybake en de gehaktballetjes met saus over de borden.
  • Garneer met de kaas en besprenkel met de kruidendressing.