Vanavond staan er rijstnoedels op het menu. Deze zijn er in verschillende varianten – wij hebben gekozen voor de bredere variant die je ook terugvindt in Thaise pad thai. Dankzij de broccoli krijg je met deze maaltijd meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnen, wat bijdraagt aan een goede weerstand en energie.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Broccoli
1 tl
Vadouvan
(Bevat Mosterd)
25 gram
Groene currypasta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Koolvishaasje
(Bevat Vis)
75 ml
Kokosmelk
50 gram
Brede rijstnoedels
½ stuk(s)
Limoen
250 ml
Visbouillon
½ tl
Suiker
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in zeer kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.
Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, 1 tl vadouvan per persoon en de currypasta toe. Bak 2 – 3 minuten. Dep ondertussen de koolvishaasjes droog met keukenpapier en snijd in gelijke stukken van circa 2 bij 2 cm. Breng de koolvishaasjes op smaak met peper en zout.
Schuif de kruiden naar één kant van de pan en leg de stukjes koolvis aan de andere kant van de hapjespan. Bak 2 minuten per kant. Schep de koolvis uit de pan en bewaar apart.
Voeg de bouillon, kokosmelk, suiker en broccoli toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 5 minuten stoven. De broccoli hoeft nog niet gaar te zijn.
Haal het deksel van de pan en voeg de rijstnoedels toe. Kook, onafgedekt 4 – 6 minuten en breng op smaak met peper en zout (let op: op de verpakking van de noedels staat een andere bereidingswijze - houd die niet aan, maar volg onze instructies!). Snijd ondertussen de limoen in parten.
Schep de vis terug in de curry, verwarm kort en verdeel de curry over de borden, knijp een partje limoensap erover uit en serveer het andere partje aan tafel.