Koolvis is rijk aan jodium, wat goed is voor je schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen. Genoeg vis eten is dus de boodschap! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Wortel
200 gram
Broccoli
½ zakje(s)
Gele currykruiden
1 stuk(s)
Koolvis
75 ml
Kokosmelk
5 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
50 gram
Volkoren noedels
(Bevat Tarwe)
¼ stuk(s)
Limoen
1 el
Zonnebloemolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Bereid een bouillon van per persoon: 250 ml water en 1/4 bouillonblokje. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in zeer kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Snijd de wortel in dunne halve plakken.
Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook en currykruiden toe. Bak 2 – 3 minuten. Dep ondertussen de koolvis droog met keukenpapier en snijd in gelijke stukken van circa 2 bij 2 cm. Breng de koolvis op smaak met peper en zout. Schuif de kruiden naar één kant van de pan en leg de stukjes koolvis aan de andere kant van de hapjespan. Bak 2 minuten per kant. Schep de koolvis uit de pan en bewaar apart.
Voeg de bouillon, kokosmelk, vissaus, suiker, wortel en broccoli toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 5 minuten stoven. De broccoli hoeft nog niet gaar te zijn. Weeg de noedels af. Haal het deksel van de pan en voeg de noedels toe. Kook 3 – 4 minuten zonder deksel. Roer los met een spatel en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de limoen in parten.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.
Schep de vis terug in de curry, verwarm kort en verdeel de curry over de borden. Knijp een partje limoensap over het gerecht en serveer het andere partje aan tafel.