topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Milde viscurry

Milde viscurry

met volkoren noedels en courgette

Koolvis is rijk aan jodium. Dit is goed is voor je schildklier, je stofwisseling en voor de groei van kinderen. Genoeg vis eten is dus de boodschap!

Allergenen :
Vis
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Gele currykruiden

1 stuk(s)

Koolvis

(Bevat Vis)

90 ml

Kokosmelk

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)630 kcal
Energie (kJ)2636 kJ
Vetten31.7 g
waarvan verzadigd16.4 g
Koolhydraten56.3 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels6.8 g
Eiwitten29.4 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Snijden
1
  • Bereid een bouillon van per persoon: 225 ml water en 1/4 bouillonblokje.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Snijd de wortel en courgette in dunne halve maantjes. 
Currybasis maken
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui en de currykruiden toe. Bak 2 – 3 minuten.
  • Dep ondertussen de koolvis droog met keukenpapier en snijd in gelijke stukken van ongeveer 2 cm. Breng de koolvis op smaak met peper en zout.
  • Schuif de kruiden naar één kant van de pan en leg de koolvisstukjes aan de andere kant van de hapjespan. Bak 2 minuten per kant. Schep de koolvis uit de pan en bewaar apart.
Curry maken
3
  • Voeg de bouillon, kokosmelk, vissaus, suiker, wittewijnazijn, wortel en courgette toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 5 minuten stoven (zie Tip). 
  • Weeg de noedels af. Haal het deksel van de pan en voeg de noedels toe. Kook, onafgedekt, 3 – 4 minuten. 

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen. 

Serveren
4
  • Roer de noedels los met een spatel en voeg eventueel extra water of bouillon toe als de curry te snel droogkookt (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de vis terug in de curry, verwarm kort en verdeel de curry over de borden.
  • Garneer met de gomasio. 

Tip: Is de curry nog te waterig? Laat dan, onafgedekt, nog 5 minuten stoven.